Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Βουλευτές: "Πώς θα µπούµε την Τετάρτη στη Βουλή;"

Ψυχρολουσία περίµενε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν το τριήµερο στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Λίγα 24ωρα µετά τη δηµοσιοποίηση των βασικών παραµέτρων του Μεσοπρόθεσµου Σχεδίου που εµπεριέχει πολλούς νέους φόρους, οι ψηφοφόροι πρωτίστως του κυβερνώντοςκόµµατος επιφύλαξαν παγερή υποδοχή στους βουλευτέςτης συµπολίτευσης µαζί µε επικριτικά σχόλια για την ακολουθ ούµενη οικονοµική πολιτική.

Σε σηµείο που πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να διερωτώνται στις µεταξύ τους συζητήσεις «πώς θα µπούµε την Τετάρτη στη Βουλή», αναφερόµενοι στην προγραµµατισµένη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονοµικών την ηµέρα της γενικής απεργίας κι εποµένως της συγκέντρωσης χιλιάδων διαδηλωτών έξω από το Κοινοβούλιο.

Βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ µιλούν για «άγρια κατάσταση» επισηµαίνοντας ότι «ο κόσµος βρίσκεται σε αδιέξοδο καθώς δεν έχει λεφτά να πληρώσει τις υποχρεώσεις του». Εκτιµούν, δε, ότι τα νέα µέτρα που περιλαµβάνει το Πρόγραµµα ∆ηµοσιονοµικής Προσαρµογής θα οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη, διαπιστώνοντας ραγδαία επιδείνωση του κλίµατος εις βάρος τηςκυβέρνησης συγκριτικά µε τοπροηγούµενο διάστηµα.

«∆εν υπάρχει άλλο λίπος να καεί.

Το µαχαίρι όχι απλώς έχει µπει στο κόκαλο, αλλά τρώµε και τοµεδούλι», αναφέρει ηβουλευτής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ Μαρία Θεοχάρη, µιλώντας για µια δική της «εσωτερική σύγκρουση κι ένα βαρύ φορτίο που δεν είναι άσχετο µε το ερωτηµατικό µήπως κληθούν να πληρώσουν µόνο οι ασθενέστεροι».

Αναστάτωση στους πολίτες διέκρινε και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Πάνος Κουρουµπλής. «Ο κόσµος έχει πολύ µεγάλη άρνηση. ∆εν έχει πειστεί για τις νέες επιλογές. Τώρα µου λένε “µην ψηφίσεις το Μεσοπρόθεσµο κι εµείς είµαστε εδώ”», τονίζει και εκφράζει την απαισιοδοξία του για την επιτυχία του Προγράµµατος. Την οργή των πολιτών επιβεβαιώνει και βουλευτής της Βόρειας Ελλάδας που βρέθηκε το τριήµερο στην εκλογική του περιφέρεια. «Βαδίζουµε µε ταξύ αδιαφορίας και χλεύης. Απλά στην επαρχία άργησενα έρθει το κύµα της αγανάκτησης. Η διαφορά φάσης µεταξύ κέντρου και επαρχίας ήταν περίπου 20 ηµέρες», λέει διαπιστώνοντας ότι η κυβέρνηση υποτίµησε και το κίνηµα τηςπλατείας και την επιµονή του Αντώνη Σαµαρά στη γραµµή τουνα απορρίπτει τη συναίνεση.

Την αγανάκτηση και απογοήτευση των πολιτών περιγράφει και ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος λέγοντας πως «ο κόσµος βλέπει ότι δεν πάει άλλο. Το κυρίαρχο στοιχείο ανάµεσα στους πολίτες είναι ηαγωνία για το αύριο. Οπως και να ‘χει,πολλοί βουλευτές θα επιµείνουµε σε προτάσεις τις οποίες θα παρουσιάσουµε στο υπουργείο Οικονοµικών ζητώντας να τις υιοθετήσει. Και θα περιµένουµε να δούµε τι θα κάνει ο Παπακωνσταντίνου...».

ΕΞΩ∆ΙΚΟ προς τους 8 βουλευτές Ηρακλείου απέστειλαν 1.400 αγανακτισµένοι πολίτες της Κρήτης, διαµαρτυρόµενοι για την ασφυκτική πολιτική του Μνηµονίου. Οι πολίτες αξιώνουν από τους βουλευτές να µην προχωρήσουν στην ψήφιση του νέου και σκληρότερου Μνηµονίου, διαφορετικά θα υποβάλουν ακόµα και µηνύσεις εις βάρος τους. Στο µεταξύ ανοιχτή επιστολή προς τους βουλευτές της Πιερίας έστειλε και ο εµπορικός σύλλογος της Κατερίνης.

Τα µέλη του διοικητικού συµβουλίου του Συλλόγου τονίζουν ότι «η δραµατική κατάσταση στην αγορά της πόλης µας και ιδιαίτερα η κατακόρυφη πτώση στον τζίρο των εµπορικών επιχειρήσεων λιανικής οδηγούν τους εµπόρους και επιχειρηµατίες σε απόγνωση και στο κλείσιµο των επιχειρήσεών τους, ενώ η κατάσταση συνεχώς επιτείνεται».

ΤΑ ΝΕΑ
αν θελεις κατω εχει το σήμα του facebook πατα το και βαλε το στον τοιχο σου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου