Ναι ίσως ακούγεται αυτονόητο, αλλά υπάρχει εξήγηση. Μετά από 3 μέρες γεμάτες γλυκά θα θες να επιστρέψεις στις πιο υγιεινές συνήθειες που είχες πριν το Πάσχα, όμως για κάποιο λόγο θες να τρως γλυκά όλες τις ώρες της ημέρας.
Μια νέα Αμερικάνικη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Obesity, έδειξε ότι άτομα που ακολουθούσαν διατροφικό πρόγραμμα με μειωμένους υδατάνθρακες και αυξημένη πρωτεΐνη και λιπαρά, ανέφεραν ότι είχαν λιγότερη όρεξη και λιγότερη επιθυμία για αμυλώδη τρόφιμα και υδατάνθρακες, ενώ άτομα που ακολούθησαν διατροφή με μειωμένα λιπαρά είχαν μειωμένη επιθυμία για τροφές πλούσιες σε λιπαρά και πρωτεΐνη. Με λίγα λόγια όσο λιγότερο τρως κάτι, τόσο λιγότερο το θες. Η έρευνα δεν αναφέρει συγκεκριμένες ποσότητες σε ότι αφορά τους υδατάνθρακες, απλά ότι ζητήθηκε από τους εθελοντές να τρώνε λιγότερους υδατάνθρακες. Πάντως αυτό που μπορούμε να συμβουλέψουμε είναι... ότι αν θες να τρως λιγότερα γλυκά θα πρέπει να φέρεις μια ισορροπία στα επίπεδα σακχάρου καταναλώνοντας μέτρια ποσότητα υδατανθράκων ολικής αλέσεως συνδυασμένα πάντα με πρωτεΐνη και λίγα λιπαρά.
από http://natofao.blogspot.com/2011/04/blog-post_25.html#more
Μια νέα Αμερικάνικη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Obesity, έδειξε ότι άτομα που ακολουθούσαν διατροφικό πρόγραμμα με μειωμένους υδατάνθρακες και αυξημένη πρωτεΐνη και λιπαρά, ανέφεραν ότι είχαν λιγότερη όρεξη και λιγότερη επιθυμία για αμυλώδη τρόφιμα και υδατάνθρακες, ενώ άτομα που ακολούθησαν διατροφή με μειωμένα λιπαρά είχαν μειωμένη επιθυμία για τροφές πλούσιες σε λιπαρά και πρωτεΐνη. Με λίγα λόγια όσο λιγότερο τρως κάτι, τόσο λιγότερο το θες. Η έρευνα δεν αναφέρει συγκεκριμένες ποσότητες σε ότι αφορά τους υδατάνθρακες, απλά ότι ζητήθηκε από τους εθελοντές να τρώνε λιγότερους υδατάνθρακες. Πάντως αυτό που μπορούμε να συμβουλέψουμε είναι... ότι αν θες να τρως λιγότερα γλυκά θα πρέπει να φέρεις μια ισορροπία στα επίπεδα σακχάρου καταναλώνοντας μέτρια ποσότητα υδατανθράκων ολικής αλέσεως συνδυασμένα πάντα με πρωτεΐνη και λίγα λιπαρά.
από http://natofao.blogspot.com/2011/04/blog-post_25.html#more
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου