Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Παρα την απαγορευση του Μπουταρη ο Θεοδωρακης μιλησε στην Αριστοτελους ( ΒΙΝΤΕΟ )

Παρά την απαγόρευση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, προχώρησε σε συμβολική κατάληψη στην πλατεία Αριστοτέλους και μίλησε στους παρευρισκομένους.

Ο κ. Θεοδωράκης, στο κέντρο της πλατείας Αριστοτέλους και περιστοιχισμένος από πλήθος κόσμου, κάθισε σε μια καρέκλα και μίλησε για την οικονομική κρίση και την κατάσταση της χώρας μας, και ως ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν παραχώρησε την πλατεία στο κίνημα Σπίθα.

Πίσω του βρισκόταν ένα πανό που έγραφε "Λευτεριά στην Ελλάδα."

Ο κόσμος τραγούδησε τραγούδια του γνωστού συνθέτη, ενώ ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε από το δήμαρχο της πόλης, κ. Μπουτάρη να του "ζητήσει συγγνώμη."

"Μας στέλνει στα πάρκα, εκεί που είναι ο Καραμανλής, στο αεροδρόμιο, θα μας στείλουν και στη Χαλκιδική. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν από τους 10.000.000 συνιδιοκτήτες της Ελλάδας. Όχι εδώ θα μείνουμε, δεν θα πάμε πουθενά", είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Επισήμανε ότι πήγε στην πλατεία για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του ως ελεύθερος πολίτης, έκανε μια μορφή πάλης, αλλά αυτή η πράξη είναι ντροπή για τη δημοκρατία.

Τόνισε ότι δεν έχει τίποτε με τον δήμαρχο, ούτε με τον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο που αρχικά δέχθηκε να προλογίσει στην αυριανή συγκέντρωση του κινήματος Σπίθα και στη συνέχεια δήλωσε ότι δεν θα πάρει μέρος.

Είπε ότι τους καταλαβαίνει και απέδωσε τη συμπεριφορά τους σε πιέσεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωράκης είπε για την οικονομική κρίση ότι η κυβέρνηση είναι πανικοβλημένη.

"500 χιλιάδες άνθρωποι κατεβαίνουν στην πλατεία και δεν καταλαβαίνει ότι αυτό είναι επανάσταση. Θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν από τα 10 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτής της χώρας. Στην επίθεση που κάνει ο λαός, πρέπει να κινηθούμε ειρηνικά. Τέρμα η βία, δε σηκώνει άλλο αίμα η Ελλάδα."

Η απάντηση Μπουτάρη

"Αν θέλει να πω ότι έκανα λάθος, να το πω, αλλά πιστεύω ότι δεν έκανα λάθος", δήλωσε για τον Μ. Θεοδωράκη, ο Γιάννης Μπουτάρης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Η συγκέντρωση της "Σπίθας" θα γίνει στις 7.μ.μ την Πέμπτη (09/06) στην πλατεία Αριστοτέλους, με ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά.



πηγη cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου