Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Ο θάνατος της Amy Winehouse μέσα από το Internet

Όπως ήταν επόμενο, ο θάνατος της γνωστής βρετανίδας τραγουδίστριας...
αποτέλεσε το κυρίαρχο
θέμα για αυτήν την εβδομάδα στο διαδίκτυο, με εκατομμύρια ανθρώπων να δηλώνουν τη θλίψη τους και μερικοί ακόμα και το θυμό τους για τον χαμό μιας σπουδαίας φωνής.

Φυσικό λοιπόν ήταν ακόμα και σήμερα, και για αρκετό διάστημα ακόμα, η ζωή και ο θάνατος και τα αίτιά του, αλλά κυρίως - και ευτυχώς - η μουσική της Winehouse να αποτελούν τα κεντρικά θέματα συζήτησης και αναζήτησης στο internet.
Στο Youtube πάνω από 3.000 βίντεο-φόροι τιμής έχουν ανέβει από χρήστες, ενώ τα τραγούδια της (εδώ σας παρουσιάσαμε και τα 5 πιο δημοφιλή βίντεο) εξακολουθούν να δέχονται εκατομύρια επισκέψεις.
Στο Google, τις τελευταίες 7 μέρες, οι 6 πρώτες πιο δημοφιλείς αναζητήσεις αφορούν την Winehouse και τον θάνατό της. Πάντως η Google αποδείχθηκε αδύναμη μπροστά στα social media, καθώς ο περισσότερος κόσμος από αυτά πληροφορήθηκε την τραγική είδηση της 23ης Ιουλίου.
Στο Twitter πάνω από 25 εκ. Tweets γράφτηκαν, με πολλούς διάσημους να εκφράζουν τη θλίψη τους, και λίγα λεπτά μόλις μετά από την επιβεβαίωση του θανάτου της το όνομα της Winehouse να βρίσκεται περίπου στο 10% των tweets ανά τον κόσμο.
Υπήρχαν όμως και 'ακατάλληλα' μηνύματα στο Twitter όπως αυτό της Microsoft UK η οποία έσπευσε να δώσει link για την αγορά ενός album συνοδεύοντας την ανακοίνωση του θανάτου της, ή τον νεαρό τραγουδιστή Justin Bieber να γράφει ότι 'Σκοπεύω να ζήσω για πάντα. Μέχρι τώρα όλα καλά'...
Η ίδια πάντως η Winehouse από το γνωστό και ως προσωπικό της twitter (@amyjadermaid) έστειλε αυτό το τελευταίο μήνυμα λίγες ώρες προτού 'φύγει'.
Στο Facebook όλοι έσπευσαν να ανεβάσουν βίντεο με τραγούδια της Amy, ενώ η επίσημη σελίδα της -διότι υπάρχουν αρκετές- μετρά πια 3.085.443 φίλους. Δυστυχώς όμως δεν έλλειψαν και εκεί τα scams, καθώς ψεύτικα μηνύματα με links εμφανίστηκαν, 'υποσχόμενα' αποκλειστικές τελευταίες φωτογραφίες και βίντεο...

Τέλος στο iTunes το αφιέρωμα "Remembering Amy Winehouse" έφερε τα albums της τραγουδίστριας στην κορυφή, με το Back to Black να έρχεται πρώτο, δείχνοντας ότι ο κόσμος προτιμά να θυμάται την μεγάλη τραγουδίστρια κυρίως μέσω της φωνής της.




mediagate.gr
Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου