Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

«Εθισμένος» στο χρυσάφι ο Κοσμίδης

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε για τα ελληνικά χρώματα το διεθνές τουρνουά ενόργανης γυμναστικής «Korea Cup 2011», το οποίο διεξήχθη στην πόλη Γκογιάνγκ της Νότιας Κορέας.

Ο Λευτέρης Κοσμίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, ενώ η Βάσω Μιλλούση πήρε την 7η θέση στη δοκό ισορροπίας.

Ο Κοσμίδης συγκέντρωσε 15,625 βαθμούς στις ασκήσεις εδάφους και πανηγύρισε την «πρωτιά», αφήνοντας στις δύο επόμενες θέσεις τον Βρετανό Ντάνιελ Πέρβις (15,275) και τον Νοτιοκορεάτη Κιμ Σου Μιούν (14,975 β.).

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο, στην πρώτη μου συμμετοχή έπειτα από περίπου δύο μήνες. Τώρα ξεκινάω την σεζόν ενόψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος του Οκτωβρίου. Παρότι ήταν ο πρώτος αγώνας μου, μπόρεσα να εκτελέσω πρόγραμμα αρκετά υψηλής αρχικής αξίας, αλλά έχω τη δυνατότητα να ανέβω ακόμα παραπάνω» δήλωσε ο 20χρονος πρωταθλητής.

Στο μεταξύ, μία ημέρα μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στους ασύμμετρους ζυγούς, η Βάσω Μιλλούση κατετάγη 7η στην δοκό ισορροπίας με 12,950 βαθμούς. Η 27χρονη πρωταθλήτρια χρεώθηκε με πτώση κατά την έξοδο της, επειδή ακούμπησε με το χέρι στο έδαφος, με συνέπεια να υποστεί μεγάλη βαθμολογική μείωση. Νικήτρια στη δοκό αναδείχθηκε η Κινέζα Ντενγκ Λινλίν με 14,750 βαθμούς.



Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου