Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

"Γιατί" και θρήνος στις κηδείες στην Κύπρο..!

Κορυφώνεται το δράμα, των οικογενειών που θρηνούν το χαμό των δικών τους παιδιών, γονιών, συζύγων από την απίστευτη έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην Κύπρο.

Οι σοροί των 12 θυμάτων παραδόθηκαν για ταφή από νωρίς το πρωί, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία ταυτοποίησης με τη μέθοδο DNA και αναγνώρισής τους από τους συγγενείς. Εντός της ημέρας θα έχουν ολοκληρωθεί οι κηδείες των οκτώ, ενώ μέχρι την Παρασκευή θα έχουν ταφεί όλοι όσοι έχασαν την ζωή τους στο καθήκον, σε αυτήν την ανείπωτη τραγωδία.

Στην τελευταία του κατοικία, πρώτος από τους οκτώ, οδηγήθηκε στις 10.00 το πρωί ο πυροσβέστης Παναγιώτης Θεοφίλου. Η κηδεία του τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Αλαμάνου, στην Ορμήδεια.

Μισή ώρα αργότερα, με το παρατεταμένο χειροκρότημα του πλήθους, το ύστατο χαίρε και στρατιωτικές τιμές, όπως αρμόζει στους ανέκαθεν αγαπητούς από τους απλούς ανθρώπους ήρωες, κατευοδώθηκε προς το πάνθεον των ηρώων ο (προαχθείς μετά θάνατον σε πλοίαρχο) Λάμπρος Λάμπρου, διοικητής της Ναυτικής Βάσης "Ευάγγελος Φλωράκης" στο Μαρί, ο οποίος κηδεύθηκε από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα. Παρόντες στην νεκρώσιμο ακολουθία ήταν η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Κύπρου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια εκπροσώπησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι στην σορό. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την κατάθεση του στεφάνου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ακούστηκε από το πλήθος το σύνθημα "παραιτηθείτε".

Στο Αλεθρικό, από τον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανίου τελέστηκε η κηδεία του Πυροσβέστη Αδάμου Αδάμου. Στις 2.00 το μεσημέρι τελέστηκε και η κηδεία του αρχικελευστή Κλεάνθη Κλεάνθους από τον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Λινόπετρας, ενώ την ίδια ώρα έγινε η τελετή και για τον πυροσβέστη Βασίλη Κρόκο από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα. Στις 4.00 ξεκίνησε αυτή του αρχιπυροσβέστη Γιώργου Γιακουμή από τον Ιερό Ναό Αγίου Θεράποντος στις Αγγλισίδες.

Όπως αναφέρει το «sigmalive», στις 17:30 θα τελεστεί η κηδεία του πλοίαρχου, διοικητή Διοικήσεως Ναυτικού Ανδρέα Ιωαννίδη από τον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου στην Αγία Φύλα Λεμεσού. Της κηδείας θα προεστεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’. Τέλος, στις 18:00 θα τελεστεί η κηδεία του πυροσβέστη Σπύρου Τάντη από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην περιοχή Καμάρες, στη Λάρνακα.

Star.gr
Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου