Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Μαζική εξόντωση ζώων στις Σταγιάτες!

Τα πλέον απάνθρωπα ένστικτά τους φαίνεται πως βγάζουν ορισμένοι, οι οποίοι δείχνουν να ενοχλούνται ίσως από την παρουσία των τετράποδων ζώων στους δρόμους όπου διαμένουν ή περνούν.

Μεγάλη ανησυχία μάλιστα, έχει προκαλέσει στους κατοίκους των Σταγιατών αλλά και της περιοχής γενικότερα, η εξόντωση ζώων με δηλητήριο ακόμη και σε περιφραγμένους χώρους.

Όπως δήλωσε για το θέμα ο αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας κ. Γιάννης Γκουντέλιας, «διερμηνεύοντας τα αισθήματα των κατοίκων των Δημοτικών Ενοτήτων Πορταριάς, Ιωλκού και Μακρινίτσας, εκφράζουμε αποτροπιασμό για τη μαζική εξόντωση ζώων με φόλες στις Σταγιάτες όχι μόνο σε δημόσιους χώρους αλλά και σε αυλές σπιτιών.

Καλούμε όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και να επαγρυπνούν για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου που αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας».

Η ανησυχία μάλιστα είναι έκδηλη, καθώς όπως τονίζει ο κ. Γκουντέλιας, «η δηλητηρίαση και εξόντωση των ζώων με δραστικότατα δηλητήρια, εκτός του ότι αποτελεί μια ιδιαίτερα απεχθή πράξη, μπορεί να αποβεί άκρως επικίνδυνη ακόμα και για τους ανθρώπους. Ας μην λησμονούμε πως μικρά παιδιά παίζουν καθημερινά στα πάρκα και τους ελεύθερους χώρους».

Σημειώνεται ωστόσο, ότι οποιαδήποτε μορφής κακοποίηση τιμωρείται σύμφωνα με τον Νόμο 3170/2003 με αυστηρότατο πρόστιμο μέχρι και ποινή εξάμηνης φυλάκισης.

ΠΗΓΗ: magnesianews.gr
Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου