Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Οικογένεια Κακογιάννη: Ναι στον τίτλο δημοσία δαπάνη αλλά χωρίς χρήματα

Επιθυμία της οικογένειας του Μιχάλη Κακογιάννη... και του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης είναι, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στη δημόσια δαπάνη της κηδείας του να αποδοθεί στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ειδικότερα, με ανακοίνωση, που εξέδωσαν η οικογένεια και το ΙΜΚ, ευχαριστούν της Πολιτεία για την τιμή και την αναγνώριση στο πρόσωπο και το έργο του σκηνοθέτη, με την απόφαση να πραγματοποιηθεί η κηδεία του με έξοδα του Δημοσίου. Επιθυμούν, ωστόσο, να κρατηθεί ο τίτλος και τα χρήματα να αποδοθούν στο υπουργείο Πολιτισμού.


Όπως ανακοινώθηκε από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην νεκρώσιμο ακολουθία, που θα ψαλεί αύριο, Πέμπτη, 27 Ιουλίου, στις 16:00, στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν η υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, και η γγ του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, Λίνα Μενδώνη. Τον Πρόεδρο και την Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Ανδρέας Δημητρίου.


Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από επιθυμία του εκλιπόντος, η ταφή θα πραγματοποιηθεί στον περίβολο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, «ως προσωπικότητα που προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στο Ίδρυμα», δημοσία δαπάνη, όπου θα διαβαστεί επικήδειος από τον δήμαρχο Μοσχάτου - Ταύρου, όπου βρίσκεται το ΙΜΚ, Ανδρέα Ευθυμίου.


Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, ανακοίνωσε ότι όσοι θα ήθελαν, αντί για στεφάνι, μπορούν να προσφέρουν δωρεά στο ΙΜΚ.

Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου