Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Παιχνίδι κατά του εξτρεμισμού στο Facebook..!

Ένα νέο παιχνίδι έκανε την εμφάνιση του στα social media, με πρωταγωνιστές Άραβες ήρωες, με σκοπό την εξάλειψη του εξτρεμισμού.

Ο Suleiman Βakhit, δημιουργός του παιχνιδιού, ελπίζει ότι το «Ηappy Oasis» μπορεί να δημιουργήσει θετικά πρότυπα για τα παιδιά που σε άλλη περίπτωση θα δελεάζονταν από εξτρεμιστικές απόψεις.

Το παιχνίδι έχει ήδη 50.000 followers μέσα σε μία εβδομάδα.

O κ. Bakhit, κατάγεται από την Ιορδανία και την περίοδο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου φοιτούσε στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα, όπου δέχτηκε επίθεση από 4 ανθρώπους λόγω της Αραβικής του καταγωγής. Το συμβάν αυτό τον έκανε να εμπλακεί σε μια ενημερωτική καμπάνια για την εξάλειψη του εξτρεμισμού.

«Συνειδητοποίησα ότι πολεμάς τον εξτρεμισμό αν ξεκινήσεις με τους νέους. Το μήνυμα ήταν απλό – «Δεν είμαστε όλοι τρομοκράτες»», δήλωσε στο BBC.

Ο κ. Bakhit ξεκίνησε να λέει ιστορίες εμπνευσμένες από τον Αλαντίν σε διάφορα τοπικά σχολεία.

«Μια μέρα ένα παιδί με ρώτησε αν υπήρχε κάποιος Άραβας υπεράνθρωπος και τότε κατάλαβα ότι δεν υπήρχε», θυμάται. Έτσι άρχισε να γράφει ένα βιβλίο-κόμικ που είχε σκοπό τη δημιουργία ενός εύρους θετικών προτύπων Αράβων, συμπεριλαμβανομένου και ενός θηλυκού Tζέιμς Μποντ και ενός Ιορδανού πράκτορα που πολεμά εναντίον εξτρεμιστών.

«Τα έντυπα media πεθαίνουν, ωστόσο, υπάρχουν 30 εκατομμύρια Άραβες στο Facebook· γι’ αυτό σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω παιχνίδια με το ίδιο μήνυμα», σχολίασε ο Βakhit και εξήγησε: «Ακολούθησα μια προσέγγιση peer-to peer, καλώντας τα παιδιά να δημιουργήσουν τις δικές τους ιδέες».

Αν και αναποφάσιστος στην αρχή σχετικά με τη δημιουργία ενός χαρακτήρα που φόραγε μπούρκα, τελικά προχώρησε στην υλοποίηση του καθώς οι όποιες πολιτικές διαφωνίες τελικά ξεπεράστηκαν.

ΠΗΓΗ: mediasoup.gr
Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου