Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Ο Λευκός Οίκος κάνει πλάκα στο twitter για την χρεοκοπία!

Μπορεί ο κόσμος να μετρά αντίστροφα έως τις 2 Αυγούστου, οπότε οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ανακοινώσουν τη χρεοκοπία τους εάν δεν υπάρξει στο μεταξύ συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους, αλλά οι άνθρωποι του Λευκού Οίκου φαίνεται να μη χάνουν το χιούμορ τους.

Επειτα από ένα επικριτικό σχόλιο σε συζήτηση που διεξαγόταν στο twitter για το χρέος, ο Λευκός Οίκος παρέπεμψε τους χρήστες του Διαδικτύου σε ένα λινκ (σύνδεσμο) για «κάτι πιο ευχάριστο». Ο σύνδεσμος οδηγούσε στους χρήστες σε ένα βίντεο του Ρικ Ασλεϊ από το 1987 με τον βρετανό τραγουδιστή να τραγουδά το χιτ της εποχής «Never gonna give you up»

Στην ουσία, ο Λευκός Οίκος επιστράτευσε ένα πολύ δημοφιλές είδος ιντερνετικής φάρσας που έχει βαφτιστεί rickroll και στέλνει τους χρήστες στο βίντεο του παλιού σταρ της ποπ μουσικής. Εως σήμερα έχουν δει με αυτόν τον τρόπο το βίντεο του Ασλεϊ περισσότεροι από 36,5 εκατ. χρήστες του Διαδικτύου. Τη στιγμή της φάρσας, βρισκόταν στον Λευκό Οίκο ο Μπράιαν Ντιζ, υποδιευθυντής του αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, ο οποίος δεχόταν ερωτήσεις κι έδινε απαντήσεις στο twitter για το χρέος. Τη συζήτηση παρακολουθούσαν αναρίθμητοι χρήστες του διαδικτύου αφού ο λογαριασμός που έχει ανοίξει ο Λευκός Οίκος στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης παρακολουθείται λίγο πολύ από 2,3 εκατ. χρήστες. Το σχόλιο που έγραψε κάποιος Ντέιβιντ Ουίγκς ότι η συζήτηση δεν ήταν διασκεδαστική, έκανε τους ανθρώπους του Λευκού Οίκου να σκεφτούν το rickrolling και να παραπέμψουν τους επισκέπτες σε «κάτι πιο ευχάριστο».

Την ώρα που οι Δημοκρατικοί το διασκεδάζουν με το χρέος, οι Ρεπουμπλικανοί σπαράσσονται από εσωτερικές έριδες γύρω από το ίδιο αντικείμενο. Ο Τζον Μπόινερ, ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής και βασικός αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα σε αυτήν τη σκληρή μάχη, είδε τα «γεράκια» του κόμματος και το Τσάι Πάρτι να γυρίζουν την πλάτη τους στην πρόταση που είχε καταθέσει για την αύξηση του ορίου του χρέους. Εως την περασμένη Τρίτη το βασικό εμπόδιο στο σχέδιο του Μπόινερ, που προβλέπει περικοπές στις δαπάνες ύψους 1,2 τρισ. δολαρίων μέσα στην επόμενη δεκαετία, ήταν ο αμερικανός πρόεδρος. Μια ημέρα μετά συντάχθηκαν στο ίδιο στρατόπεδο οι σκληροπυρηνικοί του κόμματος αναγκάζοντας τον Μπόινερ να τους επαναφέρει στην τάξη χρησιμοποιώντας μια όχι και τόσο ευπρεπή γλώσσα: «Get your ass in line», διεμήνυσε ο πρόεδρος της Βουλής (σε ελεύθερη απόδοση: «μπείτε στη σειρά»). «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε εάν δεν συνταχθείτε πίσω μου», εξήγησε. Το Τσάι Πάρτι διαφωνεί βέβαια για εντελώς διαφορετικούς λόγους με τον Μπόινερ σε σχέση με τον Μπαράκ Ομπάμα. Γεγονός είναι όμως ότι πέντε ρεπουμπλικανοί βουλευτές απειλούσαν ότι θα καταψήφιζαν το σχέδιο του ομογάλακτου προέδρου της Βουλής.


madata.gr
Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου