Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Έκκληση για άμεση παροχή βοήθειας απηύθυνε σήμερα η UNICEF...

Έκκληση για άμεση παροχή βοήθειας απηύθυνε σήμερα η UNICEF...
υπό τον φόβο να χάσουν τη ζωή τους 500.000 παιδιά στο Κέρας της Αφρικής από υποσιτισμό που οφείλεται στην ξηρασία που πλήττει την περιοχή.

Δύο εκατομμύρια παιδιά έχουν ανάγκη από τροφή, σύμφωνα με την οργάνωση η οποία εκφράζει φόβους ότι η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει από το 2012 αν δεν υποχωρήσει η ξηρασία.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της Unicef Αντονι Λέικ, ο οποίος πραγματοποίησε τετραήμερη επίσκεψη στην Κένυα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι χρειάζονται ακόμη τέσσερις με πέντε μήνες μέχρι την επόμενη σοδειά, την ώρα που αρκετοί άνθρωποι είναι ήδη πολύ αδύναμοι ή πολύ φτωχοί για να αναζητήσουν βοήθεια.
Το Κέρας της Αφρικής πλήττεται από τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων έξι δεκαετιών, η οποία επιδεινώνει την ήδη υπάρχουσα ανθρωπιστική κρίση στη Σομαλία, εξαιτίας του 20ετούς εμφύλιου πολέμου που σπαράσσει τη χώρα.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό του ΟΗΕ για τα Τρόφιμα και την Γεωργία (FAO), στο Κέρας της Αφρικής 12 εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται τις ημέρες αυτές τροφή αντιμετωπίζοντας "κρίσιμη κατάσταση".
Στο λεγόμενο Κέρας της Αφρικής περιλαμβάνονται το Τζιμπουτί, η Αιθιοπία, η Κένυα, η Σομαλία και η Ουγκάντα.




newsbomb.gr
Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου