Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Πούλησαν τα παιδιά τους για να παίζουν video games!

Δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν οι Κινέζοι με τον εθισμό τους στα online games.

Μόλις πριν λίγο καιρό μάθαμε ότι σε κάποιες φυλακές της Κίνας, το gold farming σε online games είχε μετατραπεί σε... καταναναγκαστική εργασία για τους φυλακισμένους, από την οποία οι φύλακες αποκόμιζαν κέρδη.

Κι όμως η ιστορία που ακολουθεί είναι ακόμα πιο εξωφρενική.

Σύμφωνα με το ABC, ζευγάρι νέων Κινέζων πούλησε τα τρία παιδιά του, με αντάλλαγμα χρήματα για να παίζει online games σε internet cafe!

O λόγος για τον Li Lin και την Li Juan, που συναντήθηκαν το 2007 σε internet cafe, και δέθηκαν μέσω τoυ εθισμού τους με τα οnline games.

Ένα χρόνο αργότερα, οι δύο νέοι απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, έναν γιο.

Τα ανησυχητικά σημάδια άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους από τότε, καθώς μόλις μερικές μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού, το άφησαν μόνο του στο σπίτι και πήγαν να παίξουν σε ένα internet cafe 30 χιλιόμετρα μακριά.

Δυστυχώς όμως, δεν σταμάτησαν εκεί.

Το 2009 απέκτησαν και δεύτερο παιδί, κόρη αυτή τη φορά, την οποία αποφάσισαν να… πουλήσουν, για να χρηματοδοτήσουν τον εθισμό τους.

Τιμή, ή μάλλον… κέρδος, 3.000 yuan (~500 δολάρια), που ξόδεψαν άμεσα.

Η ανάγκη για περισσότερα χρήματα έντονη, η λύση προφανής: πώληση και του πρώτου παιδιού, που μάλιστα τους απέφερε τα δεκαπλάσια χρήματα – 30.000 yuan (~4.600 δολάρια).

Όπως αντιλαμβάνεστε, με το που γεννήθηκε το τρίτο παιδί τους, ένα ακόμα αγόρι, η μοίρα του ήταν προδιαγεγραμμένη: πουλήθηκε κι αυτό, σε ίδια τιμή με το πρώτο.

Τέλος σε όλo αυτό το θέατρο του παραλόγου έβαλε η μητέρα του Li Lin, που ειδοποίησε τις αρχές όταν ανακάλυψε τα καμώματα του γιου της και της κοπέλας του.

Το κερασάκι στην τούρτα όμως είναι η απάντηση των δύο νέων, οι οποίοι μάλιστα νόμιζαν ότι δεν έκαναν κάτι παράνομο, όταν ρωτήθηκαν αν τους λείπουν τα παιδιά τους: «Δεν θέλουμε να τα μεγαλώσουμε, παρά μόνο να τα πουλήσουμε για χρήματα»…

Και μη χειρότερα!
Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου