Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Βρετανία - βίντεο: Έκαναν ότι τον βοηθούσαν και τον λήστευαν

Περισσότερες από τρία εκατομμύρια φορές έχει πατηθεί το play στο βιντεάκι στο YouTube που δείχνει δυο κακούς Σαμαρείτες να σπεύδουν κοντά στον αιμόφυρτο Μοχάμεντ Ασράφ Χαζίκ, δευτερόλεπτα αφότου έχει δεχθεί επίθεση,

να προσποιούνται πως τον βοηθούν και παράλληλα να τον κλέβουν. Ακόμα και ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο βρετανός πρωθυπουργός, έκανε ιδιαίτερη αναφορά εντός της βρετανικής Βουλής στο «αηδιαστικό θέαμα».

Το θύμα, από την πλευρά του, εμφανίστηκε βγαίνοντας από το νοσοκομείο πιο μεγαλόψυχο: «Τους λυπάμαι», δήλωσε ο 20χρονος φοιτητής λογιστικής από τη Μαλαισία, που έφτασε στο Λονδίνο πριν από μόλις έναν μήνα. «Είναι πραγματικά θλιβερό γιατί ανάμεσά τους, υπήρχαν παιδιά, αγόρια του δημοτικού... Αλλά η Βρετανία είναι φοβερή χώρα».
Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας ο Χαζίκ πήγαινε με το ποδήλατό του στο Μπάρκινγκ, στο Ανατολικό Λονδίνο, να βρει μια φίλη του για φαγητό, μετά την ολοήμερη νηστεία του Ραμαζανίου.

Αρχικά, του επιτέθηκε κάποιος οπλισμένος με μαχαίρι, που του έσπασε το σαγόνι με μια γροθιά. Κατόπιν, μια άλλη ομάδα τον έσυρε στο έδαφος και του άρπαξε το ποδήλατο. Το βιντεάκι, που τραβήχτηκε από το παράθυρο κοντινού κτιρίου, δείχνει έναν αιμόφυρτο Χαζίκ πεσμένο κάτω. Ενας νεαρός μαύρος τον πλησιάζει και τον βοηθά να σηκωθεί. Δευτερόλεπτα αργότερα, ένας λευκός με καπέλο του μπέιζμπολ ανοίγει τον σάκο του Χαζίκ και αρπάζει πορτοφόλι, κινητό και κονσόλα παιχνιδιών. Ικανοποιημένοι, οι δυο νεαροί απομακρύνονται.

Ο Χαζίκ σοκαρίστηκε όταν είδε τον εαυτό του στο βίντεο. Τρελή από ανησυχία, η μητέρα του τον πήρε τηλέφωνο από τη Μαλαισία και του ζήτησε να γυρίσει. Ο 20χρονος αρνήθηκε, θα μείνει στο Λονδίνο να συνεχίσει τις σπουδές του.


Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου