Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Η εκρηξη στη Ναυτικη Βαση "Ευαγγελος Φλωρακης"

Πολλές διαβολικές «συμπτώσεις», ένα αποτέλεσμα... ΔΙΧΑΣΜΟΣ!

Η έκκρηξη στην ναυτική βάση, που κατέστρεψε τον κύριο και υπερσύγχρονο ηλεκτοπαραγωγό σταθμό μας, μας συγκλονίζει ακόμα. Γιατί σκέψου για πόσα λάθη μαζεμένα μιλάμε:
1. Κατάσχεσαν φορτίο πρώτων υλών για κατασκευή όπλων και πυρομαχικών, υπό τις απειλές των αμερικάνων βέβαια, και για να μην δυσαρεστήσουν Ιρανούς και Σύριους,
2. το τοποθέτησαν δίπλα στον σταθμό παραγωγής ρεύματος,
3. που λανθασμένα έγινε εξαρχής εκεί - δίπλα απο μια ναυτική βάση -
4. και που λανθασμένα κατασκευάστηκε να τροφοδοτεί ολόκληρη την Κύπρο απο μόνος του, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε 2-3 τέτοιες μονάδες σε διαφορετικά σημεία του νησιού.
5. Οι λόγοι, που οδήγησαν στην απόφαση της τοποθέτησης του, στο σημείο αυτό ήταν: για να είναι κοντά στην ναυτική βάση (για λόγους φύλαξης!?) και κοντά στο λιμάνι (σε περίπτωση που έπρεπε να ξαναεπιβιβαστεί σε πλοία!?). Μιά προσωρινή λύση! Αλλά ουδέν μονιμώτερον του προσωρινού!
6. Τοποθέτησαν τα κιβώτια το ένα πάνω στο άλλο, σαν πυραμίδα, λες και το έκαναν επίτηδες για να σχηματίσουν μια βόμβα μεγάλης ισχύος σε περίπτωση έκκρηξης.
7. Ζήτησαν διάφορες χώρες να τα πάρουν ή και να τ αγοράσουν και το θέμα δεν εξετάστηκε περεταίρω, για να μην δυσσαρεστηθούν οι προαναφερθέντες.
8. Οι αμερικανοί πρότειναν να βοηθήσουν στην καταστροφή τους και δεν δέχτηκαν (τα σαϊνια), γιατί σκόπευαν να τα πουλήσουν (ή δεν ξέρω κι εγώ τι, μπορεί να μην είχαν την έγκριση της Μόσχας, ας πούμε...).
9. Δεν έφεραν εμπειρογνώμονες να εξετάσουν τα υλικά, που περιέχονταν και αρκέστηκαν στην γνώμη κάποιων άπειρων πυροτεχνουργών του στρατού (που πολύ αμφιβάλλω, αν άνοιξαν ΟΛΑ τα κιβώτια).
10. Όταν άρχισε να αλλοιώνεται το σχήμα τους, απο τις μικροεκκρήξεις, που προκαλούσε η υγρασία (75% αυτή την εποχή) και οι ψηλές θερμοκρασίες (38 βαθμούς κελσίου, υπό σκιά!), έκαναν επί τόπου επιθεώρηση και διέταξαν να τα ραντίζουν 3 φορές την ημέρα με θαλασσινό νερό!!! εν αναμονή των αποτελεσμάτων των αναλύσεων, των δειγμάτων, που
11. ποτέ δεν στάληκαν στην Ελλάδα (δεν πρόλαβαν), και που τελικά θα μπορούσαν να γίνουν και στην Κύπρο από το Κρατικό Χημείο!
Με τόοοοοοση βλακεία, πάλι καλά, που έχασαν τη ζωή τους μόνο τα 13 παλλικάρια. Και δόξα τω Θεώ να λέμε, που έγινε την ώρα που έγινε, αλλιώς τα θύματα θα ήταν 100άδες.
Χώρια που χάσαμε ανθρώπους, γονάτισε η οικονομία μας απο την έλλειψη ρεύματος και τα δισεκατομύρια των ζημιών! Με τα δάνεια στήριξης, που θα μας δώσουν, μας βλέπω και μας στο.... «Σύνταγμα», συντομα! Γίναμε και ρεζίλι των σκυλιών διεθνώς – η αξιοπιστία μας πρέπει να έπιασε πάτο!
Σαν να μην έφταναν λοιπόν αυτά, πήγαν και έκαναν συμφωνίες με τον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό των Τούρκων στα κατεχόμενα για να μας πουλούν ρεύμα. Θα μου πεις, τώρα δεν είναι ώρα για περηφάνιες και αξιοπρέπειες, είναι ώρα για λύσεις. Μα λύσεις υπήρχαν! απλά μαζί με τις λύσεις έπρεπε να γίνουν και κάποιες θυσίες, όπως λίγες μέρες υπομονή και οικονομία στο ρεύμα! Και προτίμησαν να πάρουν από τους Τούρκους, γιατί ήταν λέει πιό άμεση η ανταπόκριση επειδή υπήρχε η υποδομή. Σημείωσε, ότι απο το ’74 μέχρι σήμερα τους παραχωρούσαμε ρεύμα ΔΩΡΕΑΝ! Μεχρι το 1996 καλύπταμε το 100% των αναγκών τους!... κι έρχονται τώρα αυτοί να μας το πουλήσουν!!! Βούϊξαν τα τουρκικά κανάλια ότι τους αναγνωρίσαμε μ αυτή μας την πράξη, μας εμπαίζουν, μας ειρωνεύονται κι έχουμε γίνει κουρέλια! Αλλά τους πολιτικούς, ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως, δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί τους! Αυτοί παιδί μου ειναι παχύδερμα, που ξέρουν μόνο να εκσφενδονίζουν μεγάλα λόγια!
Τώρα άρχισαν ν αναβιώνουν οι παλιές κομματικές έχθρες στις συζητήσεις: για όλα φταίνε οι αριστεροί, για όλα φταίνε οι δεξιοί, για όλα φταίει ο Μακάριος ή ο Γρίβας, και πάει λέγοντας! Οι δεξιοί έχουν πέσει με τα μούτρα στην εξώθηση του Προέδρου σε παραίτηση – λες κι αυτό θα λύσει ως δια μαγείας τα προβλήματα μας, λες και έχουν κανέναν καλύτερο να προτείνουν! Οι αριστεροί έχουν πέσει με τα μούτρα στην προάσπιση του Προέδρου, γιατί η κομματική προσήλωση στην Κύπρο, ειδικά των αριστερών, δεν έχει έλεος! Και οι υπόλοιποι, όπου φυσάει ο άνεμος... Οι πιο λογικοί και για την ώρα ακομμάτιστοι, προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε την αγανάκτηση του κόσμου, στρέφοντας την προς την σωστή κατεύθυνση: κατά της μισαλλοδοξίας και του ΔΙΧΑΣΜΟΥ! Την συνειδητοποίηση επιτέλους, ότι οι πολιτικοί μας είναι ΟΛΟΙ σάπιοι και πρέπει να φύγουν!

Μπουχτισμένη Κύπρια!
Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου