Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Πως είναι σήμερα ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Χριστό

Αρκετοί ήταν οι ηθοποιοί που υποδύθηκαν τον Ιησού Χριστό στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, όμως αυτός που ξεχώρισε και συνδέθηκε όσο κανένας άλλος με τον συγκεκριμένο ρόλο,  "Διαβάστε περισσότερα" είναι ο Βρετανός ηθοποιός Robert Powell που πρωταγωνίστησε στη μίνι τηλεοπτική σειρά του Franco Zefirelli, «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ», η οποία κυκλοφόρησε το 1977 και παίζεται κάθε χρόνο την Μεγάλη Εβδομάδα.
  • Ο Robert Powell σήμερα:
Ιησούς από τη Ναζαρέτ - Robert Powell (2)
Ιησούς από τη Ναζαρέτ - Robert Powell (3)
Ιησούς από τη Ναζαρέτ - Robert Powell (4)
Ιησούς από τη Ναζαρέτ - Robert Powell (5)
Ιησούς από τη Ναζαρέτ - Robert Powell (6)
  • Λίγα λόγια για τον Robert Powell:
Ο Ρόμπερτ Πάουελ γεννήθηκε στο Σάλφορντ της Βόρειας Αγγλίας κοντά στο Μάντσεστερ την 1η Ιουνίου 1944. Το 1964 μετακόμισε στο Λονδίνο όπου και αφοσιώθηκε στην υποκριτική τέχνη.
Κορυφαία στιγμή στην καριέρα του ήταν το 1974, όταν τον κάλεσαν στο κάστινγκ για την υπερπαραγωγή «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι. Αρχικά ο Πάουελ δεν είχε πολλές ελπίδες, μιας και ο σκηνοθέτης είχε, όπως λέγεται, στο μυαλό του σαν πιθανούς «Μεσσίες», επώνυμους ηθοποιούς της εποχής όπως τον Αλ Πατσίνο και τον Ντάστιν Χόφμαν.
Τελικά, χάρη στα μάτια του και στην καταπληκτική ομοιότητα με την εικόνα που είχε ο κόσμος για τον Ιησού Χριστό, πήρε τον ρόλο και έγινε ο πασίγνωστος και αγαπημένος «Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Από εκεί κι έπειτα, έκανε μια προσπάθεια να χρησιμοποιήσει την επωνυμία του στο Χόλιγουντ. Εκεί όμως οι περισσότεροι σκηνοθέτες δίστασαν να δώσουν στον «άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού» ρόλους «γήινους», ρόλους «ανθρώπινης αδυναμίας» κι έτσι η καριέρα του δεν είχε την ανάλογη συνέχεια.
Σήμερα ο Robert Powell είναι 68 ετών, ζει στην Αγγλία με την σύζυγό του Barbara Lord και έχει ένα γιο και μια κόρη, 35 και 33 ετών αντίστοιχα, ενώ εμφανίζεται σε τηλεοπτικές σειρές και στο θέατρο.
- Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία.
- Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα.
- Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί.
- Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως «τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού».


Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου