Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Amy Winehouse - The Godess R.I.P

Πέθανε σήμερα Σάββατο 23 Ιουλίου η γνωστή τραγουδίστρια Έιμι Γουάινχαουζ. Βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Λονδίνο.

Η Έιμι Γουάινχαουζ γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1983 στο Βόρειο Λονδίνο σε μια οικογένεια που λάτρευε τη Jazz μουσική. Ήταν η μικρότερη κόρη του οδηγού ταξί Μίτσελ και της φαρμακοποιού Τζάνις, ενώ είχε και έναν μεγαλύτερο αδελφό. Η Amy από μικρή τραγουδούσε μαζί με τον πατέρα της επιτυχίες του Φρανκ Σινάτρα, ενώ στα εννιά της χρόνια ύστερα από προτροπή της γιαγιάς της φοίτησε στο Susi Earnshaw Theatre School.

Στην ηλικία των δέκα ετών έφτιαξε το δικό τους γκρουπάκι, που το ονόμασε "Sweet & Sour, ενώ μετά από τέσσερα χρόνια αποφάσισε να φοιτήσει στο Sylvia Young Theatre School, από το οποίο όμως αποβλήθηκε στα 14 της γιατί έβαλε σκουλαρίκι στη μύτη.

Στα 14 της αποκτά την πρώτη της κιθάρα και από εκεί ξεκινά το ταξίδι της στη μουσική.

Η καταξίωση

Στις 30 Οκτωβρίου 2006, κυκλοφορεί στη Μ. Βρετανία το άλμπουμ της «Back to Black» που εκτόξευσε στα ύψη την καριέρα της.

Το άλμπουμ χτύπησε την κορυφή των βρετανικών charts πολλές φορές και κατέκτησε την έβδομη θέση στο αμερικανικό Billboard. Ήταν το άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2007 στη Βρετανία, πουλώντας ούτε λίγο, ούτε πολύ 1,85 εκατομμύρια cds. Το «I’m no good», το «Back to black» είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια που ξεχώρισαν.

Το 2008 κέρδισε το Grammy για το δίσκο της χρονιάς, για το τραγούδι της χρονιάς και για την καλλιτέχνιδα της χρονιάς.

Ο γάμος και ο εθισμός με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ

H Amy είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή με τη στάση της ότι δεν είναι ένα… ήσυχο κορίτσι. Τα προβλήματα άρχισαν να γίνονται εντονότερα ότι παντρεύτηκε τον Blake Fielder, με τον οποίο είχε μία ταραχώδη σχέση.

Ήταν άπειρες οι φωτογραφίες που την παρουσίαζαν με μελανιές και πληγές στα χέρια της μετά από καυγάδες μαζί του, ενώ η ίδια είχε παραδεχθεί ότι μπορεί να γίνει πολύ βίαιη απέναντι του όταν πίνει.

Όταν ο Fielder μπήκε στη φυλακή το 2008 με την κατηγορία της βιαιοπραγίας και της παρακώλυσης της δικαιοσύνης, η οικογένεια της Amy πίστεψε ότι ο εφιάλτης θα τελείωνε σύντομα.

Η ίδια το 2009 φωτογραφιζόταν με το νέο της αμόρε Josh Bowman, αποκήρυσσε τα ναρκωτικά και αποκάλυπτε ότι ο γάμος της με τον Fielder βασιζόταν στην κοινή χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ.

Παρ’ όλ’ αυτά οι δηλώσεις αυτές πέταξαν στον αέρα, αφού η ίδια η Amy το 2009, όταν αποφυλακίστηκε ο Fielder δήλωσε ότι τον αγαπά ακόμα και θέλει να γυρίσει στο σπίτι της.

Η οικογένειά της έκανε πολλές προσπάθειες για την βγάλει από τον εφιάλτη των ναρκωτικών. Για μεγάλο χρονικό διάστημα μπαινόβγαινε στα κέντρα αποτοξίνωσης χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Η μητέρα της μάλιστα είχε προαισθανθεί το τραγικό τέλος της κόρης της.

"Ξέρω εδώ και πολύ καιρό ότι η κόρη μου έχει προβλήματα. Συνειδητοποιώ τώρα ότι η κόρη μου μπορεί να είναι νεκρή μέσα σ' αυτήν την χρονιά.Την βλέπουμε να σκοτώνει τον εαυτό της σιγά σιγά", είχε δηλώσεi.

Τελευταία της εμφάνιση ήταν αυτή στο Βελιγράδι, όπου ανέβηκε στη σκηνή υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών, τρεκλίζοντας και χωρίς να μπορεί να τραγουδήσει. Μετά από αυτό το φιάσκο, ακυρώθηκαν όλες της οι συναυλίες.

Το Σάββατο το απόγευμα έπεσε η αυλαία με τον πλέον τραγικό τρόπο. Τουλάχιστον υπάρχουν τα τραγούδια της για να μας θυμίζουν το σπάνιο ταλέντο της.



Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου