Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Συλλήψεις μελών των Anonymous

Τελικά, δεν υπάρχει ημέρα όπου οι Anonymous ή τα «αδέλφια» τους στους LulzSec να μην απασχολήσουν την επικαιρότητα.

Αυτή τη φορά, εξαιτίας του γεγονότος πως 14 υποτιθέμενα μέλη της κολεκτίβας συνελήφθησαν, ενώ οι λεπτομέρειες έγιναν γνωστές μέσα από ανακοίνωση στον τύπο.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ολλανδίας και της Μ. Βρετανίας.

Το μέλος της ομάδας που συνελήφθηκε στη Βρετανία έχει το όνομα Tflow, και πρόκειται για 16χρονο νεαρό, ο οποίος υποτίθεται πως ήταν μέλος της LulzSec. Οι ηλικίες των συλληφθέντων ποικίλουν από 16 έως 42.

Ο λόγος για τον οποίο το PayPal απετέλεσε στόχο των hackers στα τέλη του 2010 ήταν εξαιτίας του ότι η online υπηρεσία δήλωσε πως θα σταματήσει να στέλνει χρήματα στο Wikileaks. Εκτός από το PayPal, η Mastercard και η Visa υπήρξαν επίσης στόχοι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη των Anonymous συλλαμβάνονται. Τον Ιούνιο, έγιναν συλλήψεις στην Ισπανία και περισσότερα από 30 μέλη κρατήθηκαν στην Τουρκία, βάσει κατηγοριών περί hacktivism.

Οι Anonymous ανακοίνωσαν την εβδομάδα αυτή πως θα δημιουργούσαν το δικό τους social network, αφότου μέλη της ομάδας εκδιώχθηκαν από το Google+. Μετά από τις συλλήψεις αυτές πάντως, τα μέλη αυτά θα πρέπει να περιμένουν καιρό για να εγγραφούν στη νέα υπηρεσία.


Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου