Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2011

Εκτάκτως στις ΗΠΑ ο Βενιζέλος, για το νομοσχέδιο κατά της Ελλάδας..!

Εκτάκτως για τις ΗΠΑ πετάει την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το «κατεπείγον» του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Αιτία είναι το νομοσχέδιο… κατά της Ελλάδας που κατατέθηκε στην Γερουσία από το κόμμα των Ρεπουμπλικανών. Δεν θέλουν να δώσουν ούτε ένα ευρώ (για την ακρίβεια δολάριο) στην Ελλάδα, για την οποία πιστεύουν ότι δεν θα τα καταφέρει.

«Να προστατευτούν τα χρήματα των Αμερικανών πολιτών που χαρίζονται στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ μέσω ΔΝΤ», ζητούν με το νομοσχέδιο, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

Πρόκειται για την δεύτερη προσπάθεια των αντιπάλων του προέδρου Ομπάμα, οι οποίο είχαν επιχειρήσει και τον προηγούμενο χρόνο να κόψουν την παροχή βοήθειας προς την χώρα μας.

Η αρνητική εικόνα απέναντι στην χώρα μας ενδυναμώνει καθημερινά, αφού οι Ρεπουμπλικανοί, προκειμένου να πείσουν τον Ομπάμα να μην πάρει πρόσθετα μέτρα, χρησιμοποιούν την ελληνική οικονομική κατάσταση ως παράδειγμα προς… αποφυγήν!

«Ο Ομπάμα μας πάει εκεί», είναι ένα από τα συνθήματα στις στάσεις λεωφορείων και το «εκεί» δείχνει την Ελλάδα!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπάρακ Ομπάμα ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να μεταβούν στις ΗΠΑ. Ο κ. Βενιζέλος θα βρεθεί στην Ουάσιγκτον την Κυριακή το βράδυ, όμως οι συναντήσεις του με τον υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τ. Γκάιτνερ και μέλη της Γερουσίας δεν έχουν ακόμα «κλείσει». Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Star.gr
Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου