Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Γεννήθηκε με καρδιά εκτός στήθους κι επέζησε..!

Η Charli Southern πήγε κόντρα σε όλες τις πιθανότητες...
καταφέρνοντας να επιζήσει, παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε με την καρδιά της έξω από το στήθος.

Γεννήθηκε πρόωρα (7 εβδομάδες νωρίτερα) έχοντας μία σπάνια πάθηση, την ectopia cordis, κατά την οποία το στήθος του βρέφους δεν καταφέρνει να κλείσει κανονικά στο σημείο της καρδιάς.


Οι γιατροί ανέφεραν ότι η Charli είχε δύο πιθανότητες στο εκατομμύριο για να επιζήσει, αλλά κατάφερε να τους διαψεύσει. Μετά από δύο εγχειρήσεις αναρρώνει κανονικά και εκφράζονται ελπίδες ότι θα έχει μια κανονική ζωή.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι η Charli εκτός από την αναγκαιότητα τοποθέτησης της καρδιάς της στο σωστό σημείο, είχε να αντιμετωπίσει νεφρική ανεπάρκεια και μια επικίνδυνη λοίμωξη του στήθους.


Το βρέφος, πλέον, είναι έξι εβδομάδων, μπορεί να αναπνέει μόνο του, ενώ ξεκίνησε να τρέφεται μέσω θηλασμού. Παράλληλα, το βάρος του αυξάνεται συνεχώς.


Η μητέρα της, Peta Steedman, από το Queensland, ανέφερε στο Channel Nine της Αυστραλίας: “Η Charli είναι ένα μικρό θαύμα. Είχε τύχη. Οι γιατροί είπαν ότι η καρδιά της λειτουργεί κανονικά παρά το γεγονός ότι βρισκόταν έξω από το στήθος κατά τη γέννηση.”


Η Charli θα χρειαστεί νέα επέμβαση στο στήθος, μετά από κάποια χρόνια (λόγω της ανάπτυξης).
Αν σας άρεσε κάντε κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου